Politică

Premierul Ludovic Orban: Propunerea noastră pentru data alegerilor locale va fi 27 septembrie

Premierul Ludovic Orban: Propunerea noastră pentru data...

Autor: Cosmin Pirv

20.06.2020, 13:30 54

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale şi că propunerea este ca aceastea să aibă loc în 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Suceava, că proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale va fi adoptat săptămâna viitoare de Guvern.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor locale va fi 27 septembrie. În şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele sunt legate de o protecţie a persoanelor care sunt implicaţi în procesul electoral”, a spus Orban.

Şeful Executivului speră ca numărul de îmbolnăviri să scadă până în septembrie.

„Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire a virusului. Poate acum, când se vede că a crescut numărul de îmbolnăviri, sigur nu a crescut atât de îngrijorător cum încearcă unii să spună. Alţii, de două luni de zile vorbesc, în special lideri din Opoziţie, vorbesc despre faptul că e o întreagă paranoia cu acest virus care e o gripă şi îndeamnă românii la nerespectarea măsurilor de siguranţă. La nivelul actual de răspândire cu siguranţă da (vor fi organizate alegeri-n.r.), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO