Politică

Premierul Mihai Tudose: Creşterea economică de 8,6%, rezultatul muncii tuturor românilor şi a companiilor corecte

Premierul Mihai Tudose: Creşterea economică de 8,6%,...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

14.11.2017, 21:04 588

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, pe Facebook, că nivelul creşterii economice pe trimestrul III, de 8,6%, reprezintă rezultatul muncii depuse de români şi de către companiile corecte din România.

De asemenea, Tudose susţine că este vorba de o creştere economică sustenabilă, el precizând că face această afirmaţie pentru a preîntâmpina ”reacţia corului de bocitoare”.

”În trimestrul al treilea (perioada iulie-septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creştere economică este rezultatul muncii tuturor românilor şi al companiilor corecte din această ţară. Pentru a preîntâmpina reacţia corului de bocitoare afirm cu toată responsabilitatea că avem o creştere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariaţi cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare faţă de 2008”, a scris Mihai Tudose.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat în trimestrul al treilea al anului o creştere cu 8,8% pe seria brută şi cu 8,6% pe seria ajustată sezonier, a informat, marţi, INS. În primele nouă luni, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu perioada ianuarie - septembrie 2016, cu 7,0%, pe seria brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO