Politică

Premierul Mihai Tudose: Transferul contribuţiilor la angajat va aduce în plus la buget aproape un miliard de euro

Premierul Mihai Tudose: Transferul contribuţiilor la...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

23.11.2017, 14:04 1576

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că transferul contribuţiilor sociale în contul angajatului va aduce în plus la buget aproape un miliard de euro anual, pentru că va creşte gradul de colectare.

”Ne acuzaţi că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi un eşec. Dragi colegi, mult timp v-aţi luptat să induceţi în populaţie teama că de la 1 ianuarie o să le scadă salariile, o să vină apocalipsa. Între timp, toată lumea de bună credinţă s-a convins că ştirile lansate de dvs şi de asociaţii dvs sunt false”, a afirmat Mihai Tudose în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

El a mai spus că salariile vor creşte ”în mod evident”.

”La data de 30 august 2017 existau aproximativ 158.000 de angajatori care nu plătiseră integral sau parţial contribuţiile sociale a peste 2 milioane de angajaţi. Nu ne mai putem permite ca aceşti oameni să meargă la medic şi să nu poată fi trataţi pentru că patronii nu le-au plătit contribuţiile. (...) Prin această măsură vom aduce aproape un miliard de euro la bugetul anual viitor pentru că gradul de colectare va creşte de la 95,8 la 96,9”, a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO