Politică

Premierul Nicolae Ciucă: România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor

Premierul Nicolae Ciucă: România rămâne o destinaţie...

Autor: Cosmin Pirv

06.11.2022, 19:53 129

Creşterea numărului firmelor cu capital străin nou deschise în România confirmă că măsurile Guvernului au compensat instabilitatea dată de război şi arată că România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, susţine premierul Nicolae Ciucă.

„România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori. Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor”, arată premierul.

Conform acestuia, nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării cu state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze.

„Dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de Guvernare”, mai spune şeful Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO