Politică

Premierul Ponta, întrebat marţi: “Modificaţi legea Curţii Constituţionale prin ordonanţă de urgenţă?” “Nu!” Astăzi s-a răzgândit şi a modificat-o

Premierul Ponta, întrebat miercuri: “Modificaţi legea Curţii Constituţionale prin ordonanţă de urgenţă?” “Nu!” Astăzi s-a răzgândit şi a modificat-o

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Iulian Anghel

04.07.2012, 14:43 1171

Premierul Victor Ponta a susţinut marţi că nu va implica instituţia pe care o conduce în ceea ce el a numit o dispută Preşedinţie - Parlament, afirmând că se va concentra pe ceea ce are de făcut Executivul şi că şedinţa de astăzi a Guvernului va fi una "normală."

În şedinţa de astăzi, Guvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, în sensul că judecătorii constituţionalişti nu se vor mai putea pronunţa în privinţa hotărârilor Parlamentului decât cu un aviz consultativ. Curtea Constituţională nu se va mai putea opune deciziei Parlamentului de suspendare din funcţie a şefului statului, chiar dacă constată că acesta nu a încălcat Constituţia.

Iată ce a spus marţi premierul, referitor la Curtea Constituţioanlă, după cum reiese din transcrierea întâlnirii cu presa publicată pe site-ul Guvernului.

Victor Ponta: Deciziile din Parlament le iau cu colegii mei. Eu vreau să mă concentrez 100% pe ceea ce am de făcut ca şef al Guvernului.
(…) Pentru că acum ocup o funcţie importantă, prin decizia oamenilor şi prin decizia Parlamentului, şi am obligaţii instituţionale. Trebuie să mă comport instituţional şi asta voi face tot timpul.

Reporter: Intenţionaţi să schimbaţi Legea Curţii Constituţionale prin ordonanţă de urgenţă? Trebuie să ştiţi că e atribuţia dumneavoastră ca şef al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO