Politică

Premierul Viorica Dăncilă, despre eşecul de la referendum: Rezultatele referendumului sunt expresia voinţei cetăţenilor în legătură cu această temă

Premierul Viorica Dăncilă, despre eşecul de la...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

10.10.2018, 15:24 214

Premierul Viorica Dăncilă a spus, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, că Guvernul a făcut toate demersurile pentru o cât mai bună organizare şi desfăşurare a  referendumului pentru familie şi că rezultatele sunt expresia voinţei cetăţenilor în legătură cu această temă.

”Rezultatele votului de sâmbătă şi duminică anunţate de către Biroul Electoral Central au arătat că nu a fost îndeplinit cvorumul cerut de legislaţie pentru validarea referendumului. Guvernul a făcut toate demersurile pentru o cât mai bună organizare şi desfăşurare a acestui referendum, având în vedere obligaţiile ce îi revin potrivit legii. Consultarea cetăţenilor este un atribut esenţial a unei societăţi democratice, iar rezultatele referendumului sunt expresia voinţei cetăţenilor în legătură cu această temă”, a spus la începutul şedinţei de guvern premierul Viorica Dăncilă.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, rezultate ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 19.040 secţii de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesar validării referendumului nu a fost atins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO