Politică

Premierul, Viorica Dăncilă, discuţii cu preşedintele Camerei de Comerţ din Kuwait despre investiţii directe bilaterale

Premierul, Viorica Dăncilă, discuţii cu preşedintele...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

21.10.2018, 14:13 118

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, duminică, la întrevederea cu Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanim, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Kuwait, despre dezvoltarea proiectelor bilaterale în infrastructura rutieră, petrol şi gaze, hidrotehnică şi telecomunicaţii, anunţă Guvernul.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat că relaţiile României cu Statul Kuwait prezintă un potenţial extraordinar de dezvoltare de noi proiecte convergente, inclusiv pe terţe pieţe, în special în lumea arabă, în domenii precum: infrastructură rutieră, petrol şi gaze, hidrotehnică, telecomunicaţii şi linii de înaltă tensiune. înaltul demnitar român a apreciat nivelul ridicat al cooperării româno-kuwaitiene în plan bilateral şi sectorial, precum şi interesele convergente ale celor două ţări în plan economic şi comercial. În context, şeful Executivului a subliniat interesul părţii române de aprofundare a cooperării economice, de natură să contribuie la o creştere substanţială a schimburilor economice, a investiţiilor directe de ambele părţi, precum şi la dezvoltarea relaţiilor între mediul de afaceri din cele două state şi a contactelor sectoriale, în beneficiul ambelor state", precizează reprezentanţii Executivului, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Astfel, Viorica Dăncilă a prezentat principalele oportunităţi de investiţii din România, cu accent pe sectorul infrastructurii critice, transporturi, energie, IT, cercetare şi dezvoltare, financiar-bancar şi sănătate, având în vedere faptul că Statul Kuwait este unul dintre partenerii comerciali importanţi ai României în regiunea Golfului, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă se află, începând de luni, într-un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait.

Şeful Executivului a transmis oficialilor din Kuwait, cu ocazia vizitei de sâmbătă la Marea Moschee, cel mai mare lăcaş de cult din această ţară, că este necesară promovarea istoriei, culturii şi ştiinţei, informează Guvernul. Premierul a adăugat că, în România, comunitatea musulmană a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi.

În cadrul turneului premierului, guvernele României şi Emiratelor Arabe Unite au încheiat un parteneriat strategic economic care oferă oportunităţi de cooperare, prin dezvoltarea de iniţiative comune pentru ambele părţi, potrivit unui anunţ al Executivul.

Totodată, reprezentanţii unei companii din Emiratele Arabe Unite vor să investească peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova, a anunţat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus, miercuri seară, după întâlnirea cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan, că acesta şi-a prezentat interesul pentru construcţia unui spital regional la Constanţa, cu o mie de paturi, în parteneriat public-privat. Aceasta a adăugat atunci şi că a fost stabilită creşterea volumului schimburilor comerciale România-Turcia de la 7 miliarde, cât sunt în prezent, la 10 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO