Politică

Presa rusă despre scutul antirachetă: Băsescu nici nu încearcă să ascundă ameninţarea din spatele acordului cu SUA

Presa rusă: Traian Băsescu nici nu încearcă să ascundă ameninţarea din spatele acordului cu SUA

Foto: Cristina Nichitus

Autor: Ioana Bojan

04.05.2011, 17:51 1421

Traian Băsescu nici măcar nuîncearcă să ascundă ameninţarea care stă în spatele nerăbdăriiBucureştiului de a face echipă cu Washingtonul, după acordulprivind amplasarea sistemului antirachetă la baza Deveselu, "aflatăîntr-o stare deplorabilă", comentează publicaţia rusă RossiiskayaGazeta, citată de Gândul.

Băsescu a subliniat că aceste decizii nu sunt îndreptate împotrivaRusiei, dar Moscova are motive importante să nu aibă încredere înpoliticienii români şi americani, inclusiv deoarece infrastructuraexistentă face posibilă înlocuirea interceptorilor cu versiuni maiputernice în numai câteva zile, potrivit publicaţiei, citată deagenţia RIA Novosti în pagina electronică.

Dealtfel, în noiembrie 2010 Băsescu şi-a declarat lipsa de încredereîn Rusia. "Nu suntem confortabili cu trupe ruse desfăşurate de-alungul graniţei noastre nordice în Transnistria. Nu suntem delocconfortabili cu mobilizarea extinsă a flotei ruse la Sevastopol",precizează cotidianul rusesc.

"Conducerea României a încercat în mod deschis să anexeze Moldova.Una este să iei în considerare în mod deschis o intervenţie înafacerile unui stat suveran vecin, şi alta este când ai racheteamericane în spate", comentează Rossiiskaya Gazeta. Citiţi mai multdespre
cum comentează presa rusăamplasarea sistemului antirachetă la bazaDeveselu pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO