Politică

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu avertizează că Autostrada Piteşti-Sibiu va fi un criteriu de evaluare al Guvernului Dăncilă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

31.01.2018, 18:08 662

”Unul dintre marile proiecte care mi se pare esenţial, eu l-aş numi proiect de prioritate zero (...) şi care pentru noi va fi criteriu de evaluare a acestui Guvern, este autostrada Piteşti-Sibiu. (...) Ponderea mare a economiei româneşti este situată în sudul şi în vestul ţării şi fără această autostradă economia se sufocă”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că în Ministerul Transporturilor este este ”o crasă incapacitate de gestionare a marilor proiecte”.

”Cei de la Ministerul Transporturilor, dacă nu înţeleg acest lucru, că nu au niciun fel de studiu şi au şi o crasă incapacitate de gestionare a marilor proiecte şi a fondurilor europene, eu, în locul ministrului de Transporturi, aş face o curăţenie în minister, pentru că ori de câte ori te duci acolo primul răspuns pe care îl primeşti este: <<nu se poate>>. La ei nu se poate face nimic. Vor să facă autostrada Piteşti-Sibiu cu studiile de fezabilitate din 2007. Bineînţeles că au pierdut finanţarea europeană pe unul din tronsoane (...) Lucrurile acestea vorbesc de la sine”, a spus Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO