Politică

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: După ce Grindeanu va fi demis,discuţiile privind cooptarea UDMR la guvernare se pot relua

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: După ce...

Autor: Cătălina Mănoiu

15.06.2017, 17:21 61

“Eu nu am spus că nu discutăm şi nu am să vă spun că discutăm. În momentul de faţă, coaliţia majoritară este alcătuită din PSD şi ALDE. Nu avem ce să discutăm cu UDMR referitor la procedurile legate de demiterea premierului care a fost numit de coaliţie. Dacă pe viitor, după ce domnul Grindeanu va fi demis prin moţiunea de cenzură şi cei de la UDMR vor arăta că au disponibilitate de a participa la coaliţie şi la guvernare, după cum ştiţi, acest lucru noi l-am discutat încă de anul trecut şi l-am anunţat şi ne-am arătat disponibilitatea şi, sigur, că acest lucru poate fi reluat ca discuţie”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă exclude cooptarea UDMR în viitorul guvern.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că se menţine colaborarea palamentară pe care coaliţia PSD-ALDE o are cu UDMR.

“Este prea devreme să vă spun. Acea disponibilitate pe care noi am arătat-o şi, de altfel, colaborarea la nivelul Parlamentului a funcţionat foarte bine, se menţine. Dacă vor exista astfel de intenţii putem să discutăm, dar cred că în momentul acesta nu este factorul esenţial”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă actuala colaborarea parlamentară cu UDMR s-ar putea transforma în colaborare guvernamentală.

Preşedintele ALDE a afirmat că nu crede că se poate vorbi despre „împărţirea voturilor în PSD”, precizând că este posibil ca moţiunea să fie sprijinită şi de partide care nu fac parte din coaliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO