Politică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, despre Rep. Moldova: Este nevoie de o abordare echilibrată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu,...

Autor: Departamentul Politic

09.06.2019, 20:53 45

"Este nevoie de o abordare echilibrată a tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova. Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european. În acest sens, mizez pe maturitatea şi înţelepciunea elitei politice de la Chişinău pentru a gestiona cu responsabilitate această situaţie în beneficiul cetăţenilor moldoveni", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

rima şedinţă a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, va avea loc luni la ora 11, a transmis prim-ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Maia Sandu a transmis că şedinţa de luni va avea loc în incinta Parlamentului, nu a Guvernului.

Mii de persoane au participat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău la un miting de amploare, pentru respectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului şi suspendare a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte.

Pavel Filip, care a preluat funcţia de preşedinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor în data de 6 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO