Politică

Preşedintele Comisiei de Transporturi al Camerei Deputaţilor îi cere Vioricăi Dăncilă să demareze autostrada Comarnic-Braşov din fonduri europene

Preşedintele Comisiei de Transporturi al Camerei...

Autor: Iuliana Barbu, Mediafax

22.07.2019, 17:45 131

Preşedintele Comisiei de Transporturi al Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, îi solicită Vioricăi Dăncilă să demareze proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov utilizând fonduri europene, după ce premierul a anunţat intenţia de a construi autostrada din bugetul de stat.

”Îi solicit premierului României, doamnei Viorica Dăncilă, să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privinţa proiectelor mari de infrastructură de transport şi să demareze proiectul autostrăzii Comarnic –Braşov în condiţii de transparenţă şi eficienţă, utilizând fondurile europene”, transmite Lucian Bode, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei de Transporturi a adăugat că PSD nu vrea construirea acestui obiectiv.

”Este incredibil cum PSD îşi bate joc de acest obiectiv cu adevărat important pentru dezvoltarea României iar de aici nu putem trage decât o singura concluzie: PSD şi-a propus cu orice preţ să nu realizeze această autostradă! Ne amintim de altfel cum Victor Ponta şi Dan Şova ne ameninţau în urmă cu câţiva ani că se mută cu cortul pe autostradă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen”, a subliniat Bode.

El face un apel către PSD să conştientizeze că autostrada trebuie construită prin fonduri europene.

”Singura soluţie pentru a avea cât mai curând acest tronson de autostradă în lucru este ca guvernanţii să accepte că au nevoie de expertiză de specialitate pentru realizarea unui astfel de obiectiv şi, totodată, să conştientizeze că avem obligaţia să construim infrastructura mare de transport din România accesând fonduri europene puse la dispoziţia ţării noastre. Nu în ultimul rând, pentru a avea un proiect finalizat cu succes, trebuie respectate toate normele europene în materie, şi parcurgerea tuturor etapelor într-un mod clar şi transparent”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Lucian Bode.

Reacţia preşedintelui Comisiei de Transporturi vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Autostrada Comarnic-Braşov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima şedinţă CSAT de importanţă naţională şi va fi construită din fonduri guvernamentale.

La finele anului trecut, premierul Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar spera ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

În vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunţa la colaborarea pe proiectul de autostradă cu Banca Mondială şi a decis că autostrada trebuie construită în parteneriat public-privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO