Politică

Preşedintele Comisiei Europene: În cazul Articolului 7, problema legilor justiţiei o să îşi găsească o soluţie în România, nu la Bruxelles

Preşedintele Comisiei Europene: În cazul Articolului 7,...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

31.01.2018, 16:52 87

Întrebat care este situaţia cu Articolul 7 şi cu procedura aferentă, Juncker a răspuns: „Nu am astfel de îngrijorări. Am spus clar că sistemul de justiţie din România funcţionează. Apoi, nu cred, în caz că vorbim aici de Articolul 7, problema aceasta o să îşi găsească o soluţie, dar în România, nu aici la Bruxelles se formulează soluţii”.

De asemenea, întrebat ce soluţii şi propuneri are în ceea ce priveşte modificarea legislor justiţiei, Iohannis a precizat că nu este nici momentul şi nici locul în care să dea aceste detalii.

„Procesul legislativ este însă undeva la jumătatea sa, suntem în etapa în care Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe. La mine nu au ajuns, când o să ajungă, atunci o să scriu o scrisoare CCR sau Parlamentului, aici sunt mai multe variante pe care le am şi atunci”, a adăugat şeful statului.

Comisia Europeană a propus, în decembrie 2017, Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO