Politică

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu: Dragnea a participat la 9 din 60 de şedinţe. Vom cere demisia sa de la conducerea Camerei

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu: Dragnea a...

Autor: Cătălina Mănoiu

08.08.2017, 12:07 98

„Nu este o surpriză (lipsa de cvorum din cadrul Biroului Permanent-n.r.). Am făcut o analiză în aceste zile privind prezenţa domnului Dragnea la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, din 60 de şedinţe, în primele şase luni, dânsul a fost prezent la numai nouă. Este un obicei de a nu veni, convoacă şi nu vine. În ianuarie am avut aceeaşi situaţie, şedinţă convocată extraordinar la care dânsul nu a participat”, a declarat preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu.

PMP va cere, în septembrie, demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă Camera Deputaţilor ca preşedinte. Vom cere probabil demisia, nu este normal să ai o prezenţă de sub 10% la şedinţele pe care trebuie să le conducă”, a spus Steriu.

Preşedintele executiv al PMP a precizat că din peste 60 de şedinţe de plen, Liviu Dragnea a fost prezent la maxim 14 şi din 470 de voturi finale a participat la 80, afirmând că ceilalţi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor, spre deosebire de actualul, au dat un exemplu de „prezenţă, stabilitate, un exemplu moral”.

„Inclusiv la PSD face aşa, convoacă Biroul Permament şi nu se prezintă şi acesta este rezultatul colegii dânsului sunt primii care au lipsit astăzi, nu au fost prezenţi cei din PSD şi drept urmare aceste şedinţe convocate fantomatic, duminica, în perioade de vacanţă sunt absolut inutile şi absurse”, a spus Steriu.

Cât priveşte legalitatea şedinţei de plen convocată pentru ora 15:00, Steriu a afirmat că este ilegală.

„Sunt regulamente inventat ad-hoc, nu sunt deloc legale, nu este normal, este imoral. Cum ne putem duce în faţa alegătorilor să spunem că am venit în mijlocul vacanţei parlamentare 30 de oameni şi am hotărât o lege?”, a spus Steriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO