Politică

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care implică Comisia Naţională de Prognoză în proiectele de tip parteneriat public-privat

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care...

Autor: Ionel Dancu

31.07.2018, 13:53 218

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea de aprobare a OUG 28/2018 care oferă Comisiei Naţionale de Prognoză atribuţii în proiectele strategice de investiţii de tip parteneriat public-privat.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 22/2007 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

Potrivit actului normativ promulgat, CNP primeşte statutul de „unitate centrală de fundamentare şi atribuire pentru proiectele strategice de investiţii realizate între sectorul public şi unul sau mai mulţi parteneri privaţi”.

De asemenea, instituţia va elabora şi va iniţia „proiecte de acte normative cu privire la proiectele strategice de investiţii în parteneriat public-privat (PPP - n.r.)” şi va emite „avize consultative cu privire la oportunitatea şi concordanţa cu Programul de guvernare pentru proiectele de investiţii în parteneriat public-privat iniţiate de autorităţile locale” potrivit actului normativ.

În calitate de unitate centrală pentru proiectele de investiţii în parteneriat public-privat, CNP „elaborează sau contractează, în condiţiile legii, efectuarea documentaţiilor de fundamentare a deciziei de a se realiza un anumit proiect, precum şi a documentaţiei de atribuire”, se arată în textul promulgat de şeful statului.

Angajaţii CNP beneficiază, „pentru complexitatea muncii”, de o majorare a salariului de bază de 15%, potrivit legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO