Politică

Preşedintele Iohannis, pe Facebook: Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze începerea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian

Preşedintele Iohannis, pe Facebook: Mă aşteptam ca...

Autor: Catalina Mihai

12.02.2015, 15:43 2714

"Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului", a scris, joi, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European.

"În faţa justiţiei, nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie", a mai scris Iohannis.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO