Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi din...

Autor: Valentina Postelnicu

23.12.2014, 19:41 2995

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

În plus, şeful statului a smenat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Un alt decret semnat de şeful statului este pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură;

Preşedintele a mai semnat 16 decrete privind eliberarea din funcţia de judecător şi procuror a mai multor magistraţi, pe motiv de pensionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO