• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele miniştrilor interimari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele miniştrilor interimari

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

24.04.2019, 17:23 360

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act miercuri de demisiile celor trei miniştri, Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero. El a semnat decretele prin care Ana Birchall, Eugen Teodorovici şi Radu Oprea sunt desemnaţi miniştri interimari.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiţiei, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanţelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

Iniţial, Viorica Dăncilă i-a propus pe Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu şi Eugen Nicolicea să preia ministerele Fondurilor Europene, Românilor de Pretutindeni şi Justiţiei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466