Politică

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.10.2018, 13:21 43

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis luni o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 22 octombrie a.c., o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei.”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.

Programul consultărilor va fi următorul:

Miercuri, 24 octombrie 2018

Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD)
Ora 15:30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 16:30 – Uniunea Salvaţi România (USR);
Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Administraţia Prezidenţială precizează că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

"Sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie", se arăta într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis vineri MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO