Politică

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni pentru consultări: Trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

30.05.2019, 17:19 181

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va chema partidele săptămâna viitoare marţi şi miercuri la consultări, la Cotroceni, pentru a putea transpune în legislaţie ceea ce au votat românii la referendumul pe justiţie din 26 mai.

"6,5 mil de români au răspuns cu DA la cele două întrebări de la referendum. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul. pentru a găsi cele mai bune proceduri, am decis să convoc partidele la consultări pe această temă. Ce a decis poporul trebuie pus în practică, în Constituţie. Se face în Parlament, în prima fază", a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că a trimis invitaţiile către partidele parlamentare pentru zilele de marţi şi miercuri.

Potrivit datelor BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.229.939 de participanţi, 5.864.980 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 5.745740 de răspunsuri au fost favorabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO