Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: După sărbătorile dedicate Zilei Naţionale voi lua o decizie privind remanierea Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis: După sărbătorile...

Autor: Maria Stan

26.11.2018, 20:43 45

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, luni seară, va lua o decizie în ceea ce priveşte remanierea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare doar după data de 1 decembrie.

„Aşa cum am spus - după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale. Nu aveam absolut deloc de gând în aceste zile de sărbătoare să avem discuţii pe aceste teme, pe remanieri şi diferite diferendumuri pe care le au unii cu alţii.”, a declarat Klaus Iohannis întrebat când va lua o decizie cu privire la cea de-a doua remaniere.

Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa. La eveniment a fost prezentă şi soţia preşedintelui, Carmen Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercurea trecută, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cu toate acestea, la o zi distanţă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Totodată, Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Şeful statului nu a semnat nici decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO