Politică

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere demisia Ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, după avizul Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere demisia Ministrului...

Autor: Petriana Condrut

19.10.2018, 16:00 342

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat vineri, după avizul Comisiei de la Veneţia, spunând că prevederile din Ordonanţă sunt "un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să îşi prezinte demisia.

"Preşedintele României consideră că, din dorinţa de-a favoriza pe cei care au probleme cu legea, coaliţia PSD-ALDE prejudiciază iremediabil nu numai statul de drept şi încrederea cetăţeanului că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de funcţia sau poziţia pe care o are în societate, ci şi toate eforturile unei întregi naţiuni pentru care valorile fundamentale europene sunt incontestabile", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială..

Sursa citată precizează că şeful statului condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiţiei şi îi cere demisia.

"Sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie", se arată în comunicatul de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO