Politică

Preşedintele Klaus Iohannis, în Parlamentul European: Românii şi-au făcut auzită vocea când au trebuit să apere statul de drept

Preşedintele Klaus Iohannis, în Parlamentul European:...

Autor: Petriana Condrut

23.10.2018, 12:08 199

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, marţi, în discursul din Parlamentul European, referire la protestele din ultimul an de la Bucureşti, spunând că tânăra generaţie şi-a făcut auzită vocea când a trebuit să "apere statul de drept".

"2018 este Centanarul României moderne, care înseamnă nu atât analize retrospective, cât mai ales proiecţii spre viitor. Am învăţat lecţii importante, trecând prin perioade nefericite, iar lecţia democraţiei este dintre cele mai importante, de aceea apreciem valorile familiei europene. Din acest motiv, România este profund ataşată proiectului european", a spus Klaus Iohannis.

Preşedinte a făcut referire la protestele, în special pe legile justiţiei, care au avut loc în ultimul an şi jumătate.

"Avem o societate dinamică, suntem o democraţe tânără care are resursele pentru a se perfecţiona. Românii sunt contectaţi activ la valorile civice. Au făcut-o cât se poate de clar acest lucru şi şi-au făcut auzită vocea când au trebuit să apere statul de drept. Este ambiţia de a depăşi orice obstacol pentru a rămâne puternic ancoraţi în familia europeană. Tânăra generaţie crede în Europa", a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO