Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Luni, cel târziu marţi voi desemna un premier

Preşedintele Klaus Iohannis: Luni, cel târziu marţi...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

11.10.2019, 14:40 233

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că ”luni, cel târziu marţi” va desemna un nou prim-ministru. El a ţinut să precizeze că nu va mai nominaliza ”un personaj de la PSD” pentru şefia Guvernului.

”Consultările de azi (vineri - n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie de făcut. Luni, cel târziu marţi voi desemna un premier care veni în Parlament cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a afirmat că un nou guvern trebuie instalat urgent.

”E nevoie de un guvern care pregăteşte bugetul pentru anul viitor, pentru 2020, e nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019. În acest context, e important de subliniat şi avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. E nevoie de un guvern, urgent, care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie”, a adăugat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO