Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Pentru economia României este esenţială o concurenţă deschisă

Preşedintele Klaus Iohannis: Pentru economia României...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

23.11.2017, 15:50 151

„Pentru economia României, este esenţială manifestarea unei concurenţe deschise, oneste şi echitabile, astfel încât mediul de afaceri să se dezvolte prin forţe proprii, dar şi prin realizări autentice”, a susţinut Iohannis.

Totodată, şeful statului a precizat că România are o economie de piaţă şi instituţii consolidate, acest lucru fiind posibil după o tranziţie dificilă.

„Doresc să felicit Consiliul Concurenţei pentru efortul susţinut în slujba economiei româneşti, în acord cu principiile de piaţă liberă care primează în Uniunea Europeană şi în economiile dezvoltate ale lumii. Am ajuns astăzi, după un sfert de secol, într-o etapă în care putem spune că avem o economie de piaţă şi instituţii consolidate, după un parcurs de tranziţie deloc simplu. În toată această perioadă, autorităţile de reglementare au avut un rol deosebit de important, pe care Consiliul Concurenţei l-a probat şi sper să o facă şi în continuare”, a spus Iohannis, cu prilejul ceremonei de decorare a unor reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei.

Iohannis a spus că factorul cheie în manifestarea libertăţii economice şi în asigurarea prosperităţii este concurenţa.

„În acest sens, sunt convins că şi în viitor Consiliul Concurenţei va face proba profesionalismului său, la cel mai înalt nivel, astfel încât concurenţa să furnizeze cât mai mulţi anticorpi necesari unei economii sănătoase şi dinamice. Mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, şi de autorităţi transparente care să aplice aceste reguli. În acelaşi timp, bunăstarea consumatorilor depinde, într-o măsură importantă, şi de vigilenţa şi corectitudinea cu care dumneavoastră vă desfăşuraţi activitatea”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis l-a decorat pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi trei reprezentanţi ai instituţiei, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

„Ne asigurăm că în România se respectă regulile de concurenţă, că legea este aplicată în mod corect şi eficient pentru a asigura buna funcţionare a economiei, un cadrul normal pentru desfăşurarea activităţilor economice şi prosperitate consumatorului”, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei, după ce a fost decorat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO