Politică

Preşedintele Klaus Iohannis respinge interimarii propuşi în Guvern de premier după demisia miniştrilor ALDE

Preşedintele Klaus Iohannis respinge interimarii...

Autor: Iuliana Barbu, Mediafax

05.09.2019, 18:12 194

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

„Revenind la situaţia politică, criza în care ne aflăm e generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Acest comportament iresponsabil tinde să se acutizeze. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez acest joc politic şi ca atare resping categoric propunerile înainte pentru miniştri interimari”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială, din cauza că preşedintele nu anunţase nimic privind miniştrii interimari pe care i-a propus, după demisia celor din ALDE.

Dăncilă a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”.

CCR a stabilit, joi, ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială sesizat de premierul Viorica Dăncilă să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO