Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Voi avea discuţii pregătitoare cu Merkel şi Hollande înainte de summit-ul de la Bratislava

Preşedintele Klaus Iohannis: Voi avea discuţii...

Autor: Mediafax

31.08.2016, 12:05 88

"Înaintea summit-ului de la Bratislava voi avea discuţii pregătitoare cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande, dar şi cu alţi lideri europeni. România va contribui pe fond şi activ la reflecţia privind viitorul european", a spus preşedintele la Palatul Cotroceni, la o întâlnire cu şefii misiunilor diplomatice ai României.

Iohannis l-a spus diplomaţilor că aşteaptă contribuţia lor concretă pe această temă.

Preşedintele a mai spus că, după Brexit, cele 27 de state membre ale Uniunii Europeane trebuie să fie unite şi să reconstruiască împreună solidar încrederea în Uniune, subliniind că este o situaţie fără precedent, care va fi depăşită dacă există voinţă politică pentru relansarea cu viziune a proiectului european.

Şefii de stat şi premierii statelor membre UE, exceptând Marea Britanie, vor avea o întâlnire informală la Bratislava în 16 septembrie pe tema reformelor la nivelul Uniunii.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusck intenţionează să se întâlnească cu liderii europeni înaintea summit-ului, având deja programate întâlniri cu oficiali din Germania, Belgia, Franţa, Luxemburg, Slovacia, Irlanda, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Estonia, Suedia, Malta, Spania, Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO