Politică

Preşedintele moldovean, Igor Dodon: Nu avem nicio problemă cu România în afară de tentativa ei de a submina statalitatea R.Moldova

Preşedintele moldovean, Igor Dodon: Nu avem nicio...

Autor: Raluca Manga

23.01.2017, 12:57 104

Întrebat dacă faptul că România le acordă cetăţenie moldovenilor, în contextul în care ambele state prezintă o mişcare foarte puternică pentru unificare, reprezintă un motiv de îngrijorare, Dodon a răspuns că majoritatea cetăţenilor ţării sale sunt pentru păstrarea statalităţii Republicii Moldova dar că acest aspect îngrijorează.

"Vorbind despre faptul că România le acordă cetăţenie moldovenilor, atrăgându-i într-un fel. Ambele state prezintă o mişcare foarte puternică pentru unificare. Vă îngrijorează acest lucru?", a întrebat jurnalistul.

"De fapt, majoritatea acelor moldoveni care au obţinut cetăţenie română, şi sunt sute de mii dintre ei, nu au făcut-o pentru că voiau să fie români, ci pentru a-şi rezolva problemele personale materiale, să meargă în Europa fără viză şi aşa mai departe. Majoritatea cetăţenilor noştri sunt pentru păstrarea statalităţii Republicii Moldova. În ceea ce priveşte România, ei sunt prietenii şi vecinii noştri, bineînţeles, dar ne îngrijorează. Am spus de multe ori că vrem să fim prieteni cu România, ei sunt vecinii noştri şi nu avem nicio problemă cu ei în afară de una - încercarea lor de a submina statalitatea Republicii Moldova. Vom adopta o poziţie fermă şi critică legat de acest aspect. Cred că orice partid din Republica Moldova care face apel la unirea cu România ar trebui desfiinţat prin lege. Constituţia noastră stipulează că asemenea acţiuni ar trebui privite ca anticonstituţionale", a răspuns Igor Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO