Politică

Preşedintele PE: Uniunea Europeană este prea tăcută privind situaţia din România. Voi discuta cu Hollande

Martin Schulz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Mihai Draghici

11.07.2012, 15:33 1500

Preşedintele PE, Martin Schultz, consideră că Uniunea Europeană este "puţin prea tăcută" în legătură cu situaţia din România, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, conform unui interviu acordat ziarului Le Monde.

"Voi discuta cu preşedintele Franţei, François Hollande, în contextul în care Consiliul UE este prea tăcut, din punctul meu de vedere", a declarat Martin Schultz înainte de a merge în vizită la Paris.

"Comisia Europeană trebuie să îşi facă treaba. Trebuie să evalueze, să facă propuneri, să verifice dacă sunt încălcate normele de drept europene. Un prim-ministru care are o largă majoritate poate schimba Constituţia ţării sale, dar nu poate lua măsuri care să intre în contradicţie cu regulile şi valorile noastre", afirmă social-democratul german.

"Înlocuirile rapide care au avut loc în fruntea mai multor instituţii din România sunt cel puţin stupefiante. La fel ca şi tentativa, aparent structurată şi planificată, de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Este foarte dubios din punct de vedere politic, dar este legal", adaugă preşedintele PE.

Martin Schulz urmează să se întâlnească miercuri după-amiază cu premierul Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO