Politică

Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Dacă Grindeanu demisionează, joacă Iohannis; Aş trimite PSD în opoziţie fără să clipesc

Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Dacă Grindeanu...

Autor: Cătălina Mănoiu

15.06.2017, 14:14 280

“Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că dacă Grindeanu nu s-a speriat de Darius Vâlcov şi de Liviu Dragnea ca să îşi prezinte demisia ar trebui să caute şi să nominalizeze “miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament)” şi să-i prezinte preşedintelui Klaus Iohannis lista miniştrilor propuşi în noul Cabinet.

“Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că Preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a Românie”, a spus liderul PMP.

Băsescu a spus că dacă Sorin Grindeanu nu îşi face Guvern, “joacă Iohannis”.

“Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic. Dacă Grindeanu nu îşi face guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc”, a conchis Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO