Politică

Preşedintele PNL Florin Cîţu: România trebuie să se retragă din Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE) şi din Banca Internaţională de Investiţii (BII)

Preşedintele PNL Florin Cîţu: România trebuie să se...

Autor: Dorin Oancea

26.02.2022, 15:45 768

România trebuie să se retragă din Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE) şi din Banca Internaţională de Investiţii (BII), spune preşedintele PNL Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat sâmbătă că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

„Pe lângă BII mai este şi BICE. Acestea sunt cele două bănci din care România trebuie să se retragă”, a scris Florin Cîţu.

Banca Internaţională de Investiţii a fost înfiinţată de Rusia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Cuba, Vietnam şi Mongolia. În ultima perioadă a fost un subiect de acuze politice între partide.

Banca Internaţională de Cooperare Economică a fost înfiinţat în 1963 de Bulgaria, Ungaria, Republica Democrată Germană, Polonia, România, URSS şi Cehoslovacia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO