Politică

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine scăderea CAS-ului de la 25% la 20% şi reducerea TVA-ului

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine scăderea...

Autor: Alexandru Nanu

13.02.2022, 13:29 12065

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine scăderea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% pentru a creşte salariile românilor şi reducerea cotei de TVA, conform unei postări pe pagina personală de Instagram.

Prin reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% un român cu un salariu mediu ar primi în plus, în buzunar, aproximativ 317 lei.

În ceea ce priveşte reducerea cotei de TVA, Florin Cîţu menţionează că aceasta ar ajuta în lupta contra inflaţie care se preconizează că o să crească cât şi la creşterea economică a României.

“1. Reducerea contribuţiilorâ salarii mai mari pentru toţi românii ( nu doar cei angajaţi la stat) / Pregătisem această măsură şi putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022 / 2. Reducerea TVA â ajută BNR în lupta cu inflaţia şi ajută creşterea economică.” a publicat Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook în această duminică.

Postarea lui Florin Cîţu vine în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, din această săptămână care a anunţat că Guvernul are în vedere o taxare suplimentară a celor ce au mai multe maşini sau aparmentente. Într-un interviu acordat pentru Hotnews, Ministrul Finaţelor a precizat că nu consideră "normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi". Adrian Câciu a mai spus că în opinia sa impozitul ar trebui să fie aplicat începând cu a treia proprietate sau a treia maşină, iar bani ar trebui să meargă la bugetul local nu la cel naţional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO