Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre tensiunile din partid: Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre tensiunile din...

Autor: Laura Buciu

19.12.2020, 20:30 83

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă seara, despre tensiunile din cadrul PNL, după negocieri, că „niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”, iar despre convocarea Biroului Politic Naţional a spus că nu a fost convocat.

Orban a spus că „a fost o informaţie”, dar Biroul Politic Naţional al PNL nu a fost convocat, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public.

„Biroul Politic Naţional nu a fost convocat. A fost o informaţie... Prioritatea noastră este aceea de a finaliza programul de guvernare, de a finaliza toate negocierile necesare, pentru a putea permite învestirea cât mai rapidă a unui guvern. România are nevoie un guvern cu puteri depline. Sunt necesare măsuri care trebuie adoptate pe final de an, care să permită cu adevărat începerea reformelor, realizarea tuturor echilibrelor economice şi bugetare pentru permite procesul de relaxare, combaterea pandemiei”, a spus Orban.

Întrebat despre colegii care nu sunt mulţumiţi de negocierile purtate de PNL cu USR PLUS şi UDMR, Orban a spus că „niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”.

„Asta ar fi culmea. Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi şi, de altfel, încă nu am finalizat negocierile. În momentul în care vor fi finalizate negocierile, în mod evident toate candidaturile la funcţiile de demnitate publică, indiferent că sunt de miniştri sau de secretari de stat, vor fi analizate în forurile statutare ale PNL şi vom decide cei mai buni candidaţi ai partidului pentru portofoliile pe care le deţinem”, a spus Orban.

În privinţa algoritmului de împărţire a funcţiilor din eşalonul 2 şi 3 guvernamental, preşedintele PNL a spus că „a fost o discuţie”, sâmbătă, dar nu s-a ajuns la un rezultat concret.

„A fost o discuţie în primul rând legată de cum trebuie să funcţioneze ministerele, de relaţia care există între miniştri şi secretarii de stat. Adică secretarii de stat trebuie să aibă atribuţii bine stabilite, trebuie să existe o înţelegere la nivelul fiecărui minister. Este un guvern de coaliţie, ca atare şi în ministere vor exista secretari de stat care vor reprezenta partidele din coaliţie şi este necesară armonizarea şi lucrul în echipă în toate palierele. În ceea ce priveşte poziţiile de secretar de stat, sigur că ele au vizat priorităţile pe care le au formaţiunile politice, au ţinut cont de idei importante din programul de guvernare, au ţinut cont de distribuire a portofoliilor la nivel guvernamental şi de creşterea capacităţii de a pune în practică cât mai rapid şi cât mai eficient obiectivele din programul de guvernare”, a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO