• Leu / EUR4.9490
  • Leu / GBP5.6367
  • Leu / USD5.0469
Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Neagu Djuvara, reper de moralitate şi erudiţie; Nu a abdicat niciodată de la cauza democraţiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Neagu Djuvara, reper de moralitate şi erudiţie; Nu a abdicat niciodată de la cauza democraţiei

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

25.01.2018, 17:09 65

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că ”seniorul liberal Neagu Djuvara” a fost  un reper de moralitate, erudiţie şi umanism, afirmând că a făcut parte din rezistenţa românească din exil în perioada regimului comunist şi nu a abdicat în niciodată de la cauza democraţiei şi a libertăţii.

”Ne exprimăm adâncul regret şi profunda tristeţe la despărţirea de marele istoric, diplomat şi intelectual liberal, domnul Neagu Djuvara. Născut într-o familie de boieri, păstrând în conduita sa distincţia şi verticalitatea unui adevărat aristocrat, domnul Djuvara a contribuit decisiv la redescoperirea adevăratei istorii naţionale româneşti. Generaţii după generaţii au redescoperit în opera şi destinul lui Neagu Djuvara un reper de moralitate, erudiţie şi umanism”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Neagu Djuvara a făcut parte din rezistenţa românească din exil în perioada regimului comunist şi care nu a abdicat în niciodată de la cauza democraţiei şi a libertăţii, a afirmat Ludovic Orban.

”Partidul Naţional Liberal îi aduce astăzi un deosebit omagiu celui care a făcut parte din rezistenţa românească din exil în perioada regimului comunist şi care nu a abdicat în niciodată de la cauza democraţiei şi a libertăţii. A fost martorul unui veac zbuciumat şi a dorit să transmită tinerilor lecţiile trecutului”, a spus Ludovic Orban.

Orban a aminitit că în calitate de membru al Senatului PNL, Neagu Djuvara a contribuit la menţinerea spiritului liberal.

”Poveţele seniorului Djuvara în privinţa conduitei politice, uneori critice şi ascuţite, au reprezentat o contribuţie permanentă la menţinerea spiritului liberal în cadrul partidului, ca membru al Senatului PNL”, a spus liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat că naţiunea română a pierdut un mare spirit.

”Naţiunea română a pierdut un mare spirit, iar noi îi vom cinsti mai departe memoria.Transmitem condoleanţe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a conchis liderul PNL.

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9490
Diferență: 0,0081
Ieri: 4.9486
Azi: 5.0469
Diferență: -1,0935
Ieri: 5.1027
Azi: 5.6367
Diferență: 1,5585
Ieri: 5.5502
Azi: 5.1652
Diferență: -0,7837
Ieri: 5.2060