Politică

Preşedintele PNL Ludovic Orban: „Voi lua măsuri pentru ca procesul de vot să fie corect, liber şi secret”

Preşedintele PNL Ludovic Orban: „Voi lua măsuri pentru ca procesul de vot să fie corect, liber şi secret”

Autor: Dorin Oancea

18.09.2021, 15:43 37

„Voi luat toate măsurile pentru ca procesul de vot să fie corect, liber şi secret”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban la finalul Consiliului Naţional al partidului, care a avut loc sâmbătă. 

În cazul în care congrsul PNL nu va putea avea loc la Romexpo, sunt luate în calcul două variante în aer liber, fie la stadionul Arcul de Triumf, fie la Romaero, a spus Orban, precizând că aceste chestiuni ţin de comisia de organizare condusă de Theodor Stolojan.

Ludovic Orban a invocat discutii la nivelul presedinţilor de filiale legate de două sisteme de control al votului la congres. „Nădăjduiesc că şi minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control pentru a îi împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa la această tentativă, pentru că altfel noi suntem pregătiţi, la orice fel de control exercitat asupra votului să luăm atitudine”, a spus preşedintele PNL. Orban a vorbit de posibilitatea suspendărrii procedurii de vot, de eliminarea controlorilor, sau de o serie de aspecte tehnice legate de procedura votării.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă pentru a pregăti congresul partidului programat pe 25 septembrie. De asemenea, participanţii au aprobat o serie de modificări de statut.

AFACERI DE LA ZERO