Politică

Preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţă că va prezenta şi alte valize „cu ilegalităţi trecute sub tăcere”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţă că va prezenta...

Autor: Ionel Dancu

05.11.2018, 18:37 96

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la Parlament, că cele două valize cu care a venit la şedinţa CExN sunt doar primele şi că mai urmează şi altele care conţin „ilegalităţi trecute cu vederea sau sub tăcere”.

„Am vrut să vă prezint doar o primă valiză, din valizele care vor mai urma, şi anume valize cu ilegalităţi ale unor oameni din ţară care sunt trecute cu vederea sau sub tăcere şi acoperite de alte invenţii. Cred că data viitoare nu mai cumpăr valize, o să cumpăr ceva mai ieftin, o geantă, ceva. Luju (site-ul luju.ro - n.r.) a făcut o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Se mai vorbeşte despre ea? Asta e doar un exemplu”, a declarat, la Parlament, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit luni, la şedinţa CEx PSD, cu două valize, după anunţul Rise Project că are date din Tel Drum găsite într-o valiză.

"Am întârziat puţin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil ştiţi eu sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA şi hai să vedem ce e aici. Ia uite, dosarul 01 achiziţia frauduloasă a sediului Raiffeisen. 02 Retrocedări către forumul german a grupului etnic german. O3 promovarea procurorilor care i-au închis dosarelor. 04 declaraţii despre banii încasaţi din chirii. 05 închirierea căminului de bătrână de la forumul german. 06 presiuni asupra unui judecator de la Curtea. Şi mai avem nişte stickuri", a declarat Liviu Dragnea, la intrarea în şedinţa CEx al PSD de luni dimineaţă.

Preşedintele PSD a declarat că întreg scandalul valizei cu date de la firma Tel Drum are menirea să acopere scandalul legat de revocarea lui Augustin Lazăr.

"Habar nu am dacă e valiză, ce e în valiză. Nu vă interesează golăniile făcute de preşedinte cu unii procurori. (...) E o prostie, o disperare, probabil să acopere scandalul în jurul domnilor Lazăr, numai că acest scandal nu poate fi ocolit, îngropat. (...) Eu am mii de fotografii cu români. S-ar putea să apară mii de valise cu pozele mele",a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24