Politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Nu voi mai accepta ca în acest Parlament să se adopte privilegii pentru parlamentari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Nu voi mai accepta ca...

Autor: Liviu Dadacus

20.12.2016, 14:15 91

Dragnea a spus că a demisionat la sfârşitul mandatului trecut de deputat şi va proceda similar şi la finalul celui actual, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Solicitat să comenteze faptul că era suficient să nu depună cerere pentru a nu mai beneficia de pensie specială, liderul PSD a menţionat că s-a gândit că atunci când va ieşi la pensie nu se va mai întâlni cu jurnaliştii.

Dragnea a spus că s-ar fi aşteptat ca şi ceilalţi lideri de partide parlamentare să recurgă la gesturi similare.

"M-aş fi aşteptat şi de la cei trei preşedinţi - Raluca Turcan, Traian Băsescu şi Nicuşor Dan - care au anunţat că fac demersul să-mi invalideze mandatul, să facă astfel de gesturi (...) Ar fi putut să facă acelaşi lucru să arate că nu sunt ipocriţi", a spus Dragnea.

"Au criticat această lege la vremea respectivă spunând colegilor mei că ei critică pentru că aşa au ordin de la partid, dar ei vor să beneficieze de această lege", a adăugat Dragnea.

Întrebat despre posibilitatea de a modifica această lege în actuala legislatură, Dragnea a răspuns: "Am dat în lucru colegilor să vadă dacă nu ne opreşte vreo prevedere constituţională, fiind vorba de drept câştigat. Dar, altfel, va fi una din măsurile foarte susţinute".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO