Politică

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru noul premier al Italiei: salut numirea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru noul...

Autor: Petru Mazilu

22.10.2022, 15:33 28

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis sâmbătă un mesaj prin care salută numirea în funcţia de premier al Italiei a Giorgiei Meloni şi anunţă că partidul pe care-l conduce este deschis discuţiilor despre românii stabiliţi în peninsulă şi despre UE şi NATO.

Mesajul a fost transmis pe Twitter.

„Salut numirea #GiorgiaMeloni în funcţia de Premier. PSD este deschis la discuţii pentru protecţia românilor care trăiesc în Italia şi pentru a lucra împreună pentru a proteja valorile şi interesele comune ale UE şi NATO”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Şi premierul Nicolae Ciucă a felicitat-o sâmbătă pe Giorgia Meloni pentru numirea în funcţia de premier al Italiei.

„Felicitări Giorgia Meloni cu ocazia numirii în funcţia de premier al Italiei! Sunt convins că putem continua să lucrăm împreună în cadrul Parteneriatului nostru Strategic consolidat pentru a ne spori schimburile economice, cooperarea sectorial şi contactele interumane!”, a transmis Nicolae Ciucă pe Twitter.

Giorgia Meloni a depus sâmbătă, alături de echipa sa, jurământul, devenind prima femeie premier din Italia.

Meloni, şefa formaţiunii naţionaliste Fraţii Italiei, a câştigat alegerile de luna trecută ca parte a unei coaliţii care include Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, şi Liga lui Matteo Salvini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO