Politică

Prigoană: Rezultatul meu e un succes incredibil, mă aşteptam la 11%

Prigoană: Rezultatul meu e un succes incredibil, mă aşteptam la 11%

Autor: Valentin Busuioc

11.06.2012, 14:14 1564

"E un joc democratic care se întâmplă peste tot pe planetă: alternanţa la putere. A fost un vot politic, a fost de aşteptat, ştia toată lumea rezultatul. Din punctul meu de vedere, a fost un mare succes pentru PDL", a spus Prigoană.

Întrebat fiind dacă ştia dinainte rezultatele, deputatul democrat-liberal a confirmat, adăugând că acestea i-au depăşit aşteptările. "Eu mă aşteptam să avem 11%, faptul că a fost 16-17% e un succes incredibil. Noi ştiam rezultatele aproximative deci să nu vă faceţi iluzii că noi ştiam că o să avem 19% şi am fost suprinşi să avem 17%. Cum dracu să fii surprins când toate sondajele, totul spunea care e rezultatul", a răspuns Prigoană.

La întrebarea dacă a prevăzut rezultatele obţinute de Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, Silviu Prigoană a replicat că acesta a fost un vot politic şi că "nu s-a votat omul, gospodarul şi proiectul, ci s-a votat politic".

El a adăugat că a fost un vot politic de 60% în medie pe ţară. "Trei partide au format o alianţă de 60%, dumneavoastră aţi fost suprinsă de treaba asta?" a întrebat el, retoric, o reporteriţă.

Întrebat dacă este necesară vreo schimbare în politica partidului, aşa cum au declarat unii lideri ai formaţiunii, Silviu Prigoană a negat, subliniind importanţa PDL pentru România în anii crizei economice.

"Păi de ce să se schimbe? Asta nu înţeleg oamenii în partide, e vinovată politica pe care am făcut-o toţi ca să salvăm România de la dezastru şi ne-am asumat lucrul ăsta", a menţionat Silviu Prigoană.

În privinţa unei posibile "schimbări de gardă" vehiculată de diverşi lideri ai PDL, Silviu Prigoană a declarat că nu ştie despre ce este vorba. "Eu n-am văzut pe nimenea să fie în gardă. Îmi pare rău nu ştiu despre ce e vorba. Ce ştiu e că oamenii politici se aleg în congres şi la următorul congres, conform statutului, probabil că vor fi modificări: îţi depui candidatura, eşti bine, nu eşti, iar e bine. Asta înseamnă democraţie. Nu înseamnă că dacă s-a pierdut o primărie cineva e de vină. E de vină criza economică care a dat buzna peste România", a explicat Silviu Prigoană care a reamintit faptul că în timpul guvernării PDL a luat măsuri "care au salvat România de la dezastru" şi a dat ca exemple în acest sens - Grecia, Portugalia şi Spania, în aceasta din urmă şomajul fiind, după spusele lui Prigoană, de 25%.

În ceea ce priveşte scorul obţinut de el şi în general de candidaţii PDL din toată ţara, Silviu Prigoană a l-a calificat drept "senzaţional", adăugând că un scor dezastruos ar fi însemnat 2%.

"Tot ce este mai mare de 2% e un mare succes, asta a demonstrat că în momentul de faţă PDL este un partid puternic", a spus Prigoană.

Prigoană a amintit că alegerile din 2004 când PD şi PNL reunite în Alianţa DA au obţinut 32%, Partidul Democrat având un procentaj de 18%.

În ceea ce priveşte data unei eventuale convenţii în partid (înainte sau după alegerile generale), Prigoană a declarat că aceasta va fi organizată "conform statutului la termen".

În ceea ce priveşte situaţia actuală a lui Emil Boc, şi anume dacă el se mai poate ocupa de partid în momentul de faţă, aflându-se la Cluj, Silviu Prigoană a ţinut să precizeze că îşi păstrează încrederea în preşedintele partidului.

"Dacă îmi aduc bine aminte domnul Boc s-a mai ocupat de partid când era primar la Cluj. Atunci a fost bun. Acum nu mai e bun, nu? Asta e o decizie politică pe care trebuie s-o ia Partidul Democrat Liberal, nu eu. Eu în calitate de candidat al PDL pentru Bucureşti am făcut o figură senzaţională. Eu m-am aşteptat la 11%, tot ce e peste m-a onorat", a încheiat Silviu Prigoană.

Declaraţiile au fost făcute la sediul PDL din aleea Modrogan 22, înainte ca Silviu Prigoană să participe la renumerarea voturilor obţinute de către partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO