Politică

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea privind cererea DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea privind cererea DNA de...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

08.11.2018, 17:27 218

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că are „mari rezerve” privind cererea DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru că a venit în preajma moţiunii de cenzură anunţată de opoziţie.

„ Te poţi gândi la faptul că această solicitare de începere a urmăririi penale a fost pusă în practică pentru a influenţa o decizie în Congresul ALDE sau pentru a bloca o decizie a domnului Tăriceanu la Congresul ALDE sau te poţi gândi că a fost făcută ca să influenţeze un vot la o eventuală moţiune de cenzură. Cei care au depus această solicitare (să influenţeze – n.r.).”, a spus Liviu Dragnea despre cererea DNA.

Întrebat cum vor vota senatorii PSD cererea de urmărire penală, acesta a spus că trebuie consultate documentele.

„Senatorii PSD în primul rând trebuie să ia la cunoştinţă despre documentele şi informaţiile şi acuzaţile care sunt trecute acolo. Abia după aia putem vorbi despre cum vor vota. Nu se poate pronunţa nimeni înainte. Am mari rezerve legat de acest demers”, a spus liderul PSD.

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a declarat că miercuri, în jurul orei 15.00, a primit la Senat solicitarea procurorilor DNA de urmărire penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, precizând că dosarul are 73 de volume „care conţin între 200-300, 130, 199 de file”. Manda a mai spus că nu a discutat cu preşedintele Senatului, având în vedere că este un subiect "sensibil".

DNA a anunţat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO