Politică

Prima şedinţă de guvern va avea loc prin videoconferinţă. Se pregăteşte o rectificare bugetară

Prima şedinţă de guvern va avea loc prin...

Autor: Diana Grigore

15.03.2020, 18:35 121

Prima şedinţă a noului guvern va avea loc miercuri, prin videoconferinţă. Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va pregăti şi o rectificare bugetară, astfel încât sectoarele publice să primească ajutor, în contextul crizei generate de coronavirus.

„ Mâine va fi pus în funcţiune un sistem de videoconferinţă care să ne permită să organizăm şedinţele de guvern fără prezenţa fizică a miniştrilor care se află în izolare. Cel mai probabil meircuri va avea loc şedinţa de guvern. Până miercuri pregătim primele măsuri care trebuie adoptate, pe deoparte într-o mai bună acţiune pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, pe de altă parte măsurile de care suntem siguri că sunt serioase şi pot fi un sprijin real pentru domeniile economice”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Premierul a anunţat o rectificare bugetară pentru a sprijini sectoarele publice.

„Am introdus şi posibilitatea rectificării bugetare înainte de termenul care era permis prin intermediul legislaţiei anterioare. Vom avea cu siguranţă nevoie de o rectificare bugetară şi o vom face imediat după ce vom avea o imagine clară asupta nevoilor din sectoarele publice, nevoile spitalelor”, a completat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO