Politică

Primari din R. Moldova care au votat declaraţii de unire: România să ne considere primării româneşti

Primari din R. Moldova care au votat declaraţii de...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

20.02.2018, 15:47 293

”Suntem alături de un grup de primari din Republica Moldova. Aceşti primari fac parte dintr-un grup de 36 de primari din Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc, care au votat declaraţii de unire cu România la început de 2018, un lucru extrem de important mai ales în acest an, când marcăm Centenarul”, a spus deputatul PMP Constantin Codreanu.

Cleopatra Cobzac, primarul comunei Codreanca, raionul Străşeni, a afirmat că iniţiativa de adoptare a declaraţiei de unire au avut-o localnicii comunei.

”În primul rând vreau să zic <Bună ziua şi bine v-am găsit, fraţii mei de peste Prut!>. La data de 9 februarie comuna Codreanca, pe care o reprezint, a declarat deschis şi a semnat declaraţia de unire. S-a întâmplat, fraţii mei, ceea ce trebuia să se întâmple dintotdeauna”, a spus Cobzac.

Un alt primar, Petru Frunze, din comuna Puhoi, Ialoveni, a afirmat că aceste declaraţii de unire sunt ”din suflet”.

”Noi dorim să ne întregim neamul nostru românesc şi este un motiv şi pentru alte localităţi din Basarabia să facă acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia să simtă valorile româneşti, dar şi valorile Uniunii Europene. Vreau să menţionez că am avut posibilitatea să înţelegem modul de dezvoltare al României şi vrem ca acest aspect să fie implementat şi în Republica Moldova, dar, cu părere de rău, prin intermediul actualei guvernări e imposibil să dezvoltăm Republica Moldova şi avem mari speranţe de la România să ne considere pe noi, cei care am votat declaraţii de unire, că suntem primării româneşti şi să beneficiem de tot ceea ce beneficiază autorităţile locale din România”, a mai spus Frunze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO