Politică

Primăria Capitalei pune pe masă 72 milioane de lei pentru un complex cu bancă de alimente, cantină socială şi centru pentru mame şi copii

Primăria Capitalei pune pe masă 72 milioane de lei...

Autor: Daniela Timofti

23.08.2018, 13:58 31305

Primăria Capitalei va realiza un complex format din o bancă de alimente, o cantină socială cu 200 de locuri, un centru de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, dar şi un centru de urgenţă pentru mamei şi copii. Valoarea proiectului este de peste 72.000.000 de lei.

“Am considerat necesară această iniţiativă pentru că municipiul Bucureşti este singura capitală europeană care nu are o astfel de bancă de alimente care să răspundă nevoii de hrană a copiilor şi adulţilor provenind din familii defavorizate”, se arată în proiectul de hotărâre.

Complexul Băncii de Alimente va fi format din spaţii de depozitare la cald şi rece, zona de prelucrare produse alimentare, zona de preambalare, zona de servit masa, centru de fomare, centru de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului şi centu de urgenţă pentru mamă şi copil”, se arată în proiectul de hotărâre votat, joi, în şedinţa CGMB.

Potrivit sursei citate, de serviciile băncii de alimente vor beneficia cetăţenii care au un venit mediu lunar sub nivelul aprobat al Indicatorului Social de Referinţă, adică 500 de lei.

Banca de alimente va primi donaţii de alimente de la producătorii din industria alimentară şi retraileri, pe care le trasmite organizaţiilor neguvernamentale sau chiar direct categoriilor defavorizate. 
Momentan, în Bucureşti sunt înscrise la cantinele sociale aproximativ 1.000 de persoane.

Valoarea totală a investiţiilor preconizate a fi realizate în 12 luni este de peste 72.000.000 de lei, fără TVA.

În cadrul şedinţei CGMB, consilierul USR, Florin Grigorescu, a precizat că proiectul se suprapune cu alte proiecte asemănătoare care există în Capitală.

“Se suprapun aceste proiect, nu mai bine s-ar integra toate acestea într-o singura bancă de alimente în Bucureşti? Nu am observat nişte obiective: Cu cât va scădea gradul de sărăcie, câţi oameni vor fi ajutaţi de acest centru? Vreau sa văd nişte documentaţi mai profesioniste”, a declarat consilierul USR.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială au precizat că este necesar de un singur proiect la nivelul Capitalei.

“Suntem singura capitală europeană care nu are o astfel de bancă de alimente. Da, este Crucea Roşie şi încă o altă organizaţie care se bazează pe punga de fasole din supermarket. (...) Este nevoie de un singur proiect”, a declarat Cosmina Simiean, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO