Politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Spitatul Victor Babeş e pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Spitatul...

Autor: Diana Grigore

15.03.2020, 16:27 71

Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş va aloca, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus, a anunţat pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Spitalul de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19. Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condiţiilor de asistenta medicala pentru pacientii depistaţi pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut”, a scris pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei subliniază că medicii de la Victor Babeş lucrează nonstop pentru victimele noului virus Covid-19. Totodată, Firea anunţă că echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

„Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu Covid 19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane. Astfel, aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii! Aş dori sa le mulţumim cu toţii tuturor celor care m luptă în linia întâi pentru rezolvarea acestei crize in sanatate şi să nu uităm că trebuie şi noi să fim responsabili, să respectăm cu stricteţe regulile de igiena, astfel încât eforturile şi sacrificiile acestor oameni să nu fie în van!”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea.

Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România, începând de luni. Numărul de cazurile cu coronavirus în ţară a depăşit 130.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO