Politică

Primarul general Gabriela Firea: Cartierul evreiesc din Capitală se reface din rădăcini. Întregim astfel Centrul Vechi

Primarul general Gabriela Firea: Cartierul evreiesc din...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

13.02.2018, 11:40 23221

„Anul acesta România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri. În cei o sută de ani, România a progresat şi s-a modernizat, iar la progresul nostru au participat şi foarte mulţi evrei, minţi luminate, minţi strălucite, oameni inteligenţi care au adus plus valoare în toate domeniile de activitate, precum ştiinţă, medicină, inginerie, artă şi educaţie”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea, la conferinţa “70 de ani într-un Centenar, România-Israel: Bucuresti –Tel Aviv – Ierusalim”, desfăşurată, marţi, în Capitală.

În prezenţa ambasadorului israelian la Bucureşti, Tamar Samash, edilul Capitalei a aunţat lucrări de amploare în Cartierul Evreiesc din Bucureşti.

„Atât eu ca primar general, cât şi colegii din Consiliul General, ne aducem o contribuţie şi încercăm să îi răsplătim pe membrii comunităţii evreieşti de la Bucureşti, care sunt personalităţi marcante ale cetăţii. Aşa cum ştiţi, clădirea de pe Lipscani în care se va amenaja Muzeul Holocaustului a fost transferată de la Primăria Capitalei către Institutul Elie Wiesel. De asemenea, ne face o mare bucurie şi onoare ca Teatrul Evreiesc din Bucureşti să fie fost deja consolidat şi reabilitat. În bugetul din anul acesta, am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcţie, după 27 de ani de la Revoluţie, şi anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în aşa fel Centrul Vechi al Capitalei României", a completat Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO