Politică

Primarul interimar Sector 4 a dispus întrunirea Comisiei de disciplină a funcţionarilor publici

Primarul interimar Sector 4 a dispus întrunirea Comisiei...

Autor: Aurelia Alexa

09.11.2015, 19:01 325

Primăria Sector 4 informează, luni, că, întrunit în şedinţa extraordinară, Consiliul Local Sector 4 a luat la cunoştinţă de demisia lui Cristian Popescu - Piedone din funcţia de primar, iar atribuţiile ce îi reveneau acestuia vor fi îndeplinite de viceprimarul Daniel Băluţă.

În noua sa calitate, având în vedere prerogativele ce îi revin, primarul interimar a adoptat, ca prime măsuri administrative, sesizarea şi întrunirea de urgenţă a Comisiei de disciplină a funcţionarilor publici, constituită atât în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, cât şi în cel al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4, pentru a fi luate măsuri disciplinare faţă de funcţionarii care au avut atribuţii în cazul clubului Colectiv şi nu le-au îndeplinit corect.

"Conform prevederilor Legii 188/1999, privind Statutul Funcţionarilor Publici, al organigramelor şi regulamentelor de organizare şi funcţionare ale celor două instituţii publice de interes local, în urma analizei pe care membrii comisiei o vor realiza, vor fi stabilite măsurile disciplinare ce se impun a fi adoptate faţă de funcţionarii publici care au săvârşit abateri disciplinare în exercitarea atribuţiilor ce le reveneau în cazul tragediei de la Clubul Colectiv", se arată în comunicat.

Primarul interimar, Daniel Băluţă, a dispus ca măsurile disciplinare pe linie administrativă să fie adoptate şi comunicate în cel mai scurt timp cu putinţă.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a două angajate de la Primăria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu, - în dosarul instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Fostul edil este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, iar cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, de complicitate la cele două infracţiuni reţinute în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Adrian Ionescu, şeful Poliţiei Locale Sector 4, va fi dus la audieri, luni, la sediul Poliţiei Capitalei, în dosarul incendiului de la Colectiv instrumentat de Parchetul instanţei supreme, în care au fost arestaţi pentru ucidere din culpă cei trei patroni ai clubului, conform unor surse judiciare.

Şeful Poliţiei Locale Sector 4, Adrian Ionescu, are calitate de martor în dosar, conform unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Adrian Ionescu urmează să fie adus la audieri la Poliţia Capitalei în dosarul privind incendiul din clubul Colectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO