Politică

Primarul "think big" din sectorul 3. Cine este Robert Negoiţă, mogulul imobiliar care a construit cel mai mare şi "cel mai urât hotel" din Europa

Primarul "think big" din sectorul 3. Cine este Robert Negoiţă, mogulul imobiliar care a construit cel mai mare şi "cel mai urât hotel" din Europa

Autor: Dorin Oancea

11.06.2012, 13:42 24997

O spun doi dintre cei mai importanti investitori din imobiliare pe plan mondial; este vorba de Donald Trump, cu al sau vestit indemn "Think Big", dar si de Robert Kiyosaki, care nuanteaza putin: "Thinking Big is the Best Plan". În 2007, piata imobiliară din Romania oferea suficient spatiu, atat real, cat si financiar si din punctul de vedere al profitabilitatii, pentru a gandi in stil mare, conform revistei Business Magazin.

Robert Negoiţă (PSD) a obţinut cele mai multe voturi în Sectorul 3 - 56%, fiind urmat de actualul primar în funcţie, Liviu Negoiţă (PDL), cu 29% din voturi, după centralizarea voturilor din 124 de secţii.

Cine sunt câştigătorii celor mai bogate oraşe din România

Fratii Ionut si Robert Negoita, proprietarii grupului de firme Pro Confort, cu afaceri in real estate si comert cu materiale de constructii, mochete si linoleum, au construit in zona Vitan din Bucuresti un hotel de patru stele cu 1.500 de camere, cel mai mare din Europa. În luna martie a anului 2011, hotelul finalizat în anul 2008, a fost inclus de site-ul Jetpacker într-un top alfabetic al celor mai urâte 15 hoteluri din lume.

Hotelul Rin Grand, cu peste 1.400 de camere, este deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă şi a fost construit în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro.

"Includerea hotelului RIN în acest top face parte dintr-o serie de bazaconii vizavi de România. Am văzut în ţări precum Anglia, de exemplu, hoteluri jalnice, nu doar urâte, şi erau de lanţ internaţional. Nu este pentru prima dată când îşi dau unii cu părerea într-o chestiune la care nu se pricep", a declarat atunci Negoiţă.

Afacerile imobiliare ale lui Robert Negoiţă au captat atenţia sporită a presei din România după ce ANAF a pus sechestru pe câteva proprietăţi ale omului de afaceri, pentru a recupera o datorie de circa 45 de milioane de euro. În vara anului 2011, Fiscul a anunţat că va scoate la vânzare mai multe active imobiliare ale lui Robert Negoiţă, printre care 58 apartamente, parcări cu o capacitate de peste 600 de locuri şi un teren intravilan, în valoare totală de 5 milioane euro, pentru a recupera o parte din datorie.

Citiţi povestea investiţiilor imobiliare ale celor doi fraţi Negoiţă aşa cum era privită în anul 2007 pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO