Politică

Prin „achizitiile” de la PSD si PNL, PD-L si-a format deja majoritatea

Prin „achizitiile” de la PSD si PNL, PD-L si-a format deja majoritatea

Emil Boc, presedinte PD-L: PD-L isi mentine decizia de a avea premierul in viitorul Guvern si spera ca PNL sa dovedeasca intelepciune.

15.12.2009, 23:56 16

PD-L, UDMR, grupul minoritatilor nationale si independentii aumajoritatea pentru a trece orice guvern propus de Traian Basescu,lasand in offside PNL, care ar vrea imposibilul in opiniademocrat-liberalilor, pozitia de premier pentru Crin Antonescu saupentru un independent.
"Noi plecam maine (astazi, n.n.) la 12.00 la discutii cu liberaliicu premier PD-L. Aceasta este decizia noastra. Este o decizie luatade forul de conducere al partidului si nu se poate negocia", adeclarat secretarul general al PD-L Vasile Blaga. PD-L si celelaltetrei grupuri au de partea sa cel putin 238 de parlamentari siasteapta sa li se alature inca un senator de la PNL.
Democrat - liberalii au inceput ieri negocierile cu UDMR pentruimpartirea portofoliilor, reprezentantii minoritatii maghiareurmand sa primeasca cel putin doua ministere, Dezvoltarea siTelecomunicatiile. Numele viitorului premier este o necunoscuta, devreme ce PD-L si UDMR au cerut ieri amanarea votului pentrucabinetul Negoita. Lideri ai PD-L au vehiculat in ultimele zilenumele presedintelui partidului, Emil Boc, premierul demis inoctombrie, ca fiind o posibila solutie pentru a forma un nouguvern, in conditiile in care varianta unui prim-ministru din afarapartidului este exclusa. Discutiile oficiale pentru instalareanoului guvern vor avea loc dupa ce presedintele Traian Basescu isiva prelua cel de-al doilea mandat, lunea viitoare, acesta fiind simotivul pentru care PD-L a propus amanarea votului pentru Negoita,a explicat ieri deputatul Sever Voinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO