Politică

Procesul de votare din penitenciare s-a încheiat. Peste 5.000 de persoane au votat

Procesul de votare din penitenciare s-a încheiat. Peste...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.12.2020, 16:57 40

Peste 5.000 de persoane din penitenciare au votat, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţând că procesul de votare s-a finalizat.

„Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral. Astfel, un număr de 5.434 de persoane private de libertate şi-au exercitat, astăzi, 06.12.2020, dreptul de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020”, transmite ANP.

Potrivit sursei citate, în sistemul penitenciar sunt 21.638 persoane private de libertate.

„Menţionăm că activităţile specifice s-au derulat cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic. Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune”, se mai arată în comunicatul ANP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO