Politică

Procurorii Parchetului Capitalei: Dosar penal pentru ultraj şi furtul armei femeii jandarm

Procurorii Parchetului Capitalei: Dosar penal pentru...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

11.08.2018, 15:31 114

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal de ultraj, după ce doi jandarmi au fost agresaţi, fiind audiate mai multe persoane şi verificate imaginile pentru identificarea făptaşilor. Parchetul arată că este investigat şi furtul armei din dotarea jandarmului lovit.

„Ca urmare a evenimentelor produse în Piaţa Victoriei din Bucureşti în seara de 10 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. După efectuarea cercetării la faţa locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane şi verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârşirea faptelor menţionate, activităţi aflate în derulare şi la momentul actual”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Totodată, la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române precizează, sâmbătă, că o singură armă a fost furată de la femeia-jandarm lovită vineri seară de mai mulţi protestatari prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei, MAI fiind mobilizat pentru identificarea celui vinovat. Cazul a fost preluat de procurori.

„Structurile MAI sunt mobilizate pentru identificarea persoanelor care au sustras o armă individuală. Vorbim de o singură armă, pentru că au fost vehiculate foarte multe informaţii - trei arme, apoi au fost vehiculate de două. E vorba de o singură armă care a fost sustrasă de la colega noastră, care a fost pusă la pământ şi lovită cu bestialitate. Cazul a fost preluat de către parchetul competent. Facem în continuare apel la toţi cetăţenii care au imagini sau informaţii să anunţe de urgent poliţia română”, a declarat locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO